Fantastisk foredrag om bjergbestigning

Carl Blaschke er som bekendt en gammel Frifelt dreng, som har sat livet på spil og været ude i verden, hvor han har besteget flere bjerge.

  • I 1999 besteg han det højeste bjerg i Europa, Mont Blanc, 4807 meter
  • I 2000 besteg han – sammen med sin tvillingebror Paul Blaschke – det højeste bjerg i Afrika, Kilimanjaro, 5895 meter
  • I 2002 besteg han Sydamerika, Aconcaqua, 6964 meter og i
  • I 2004 prøvede han kræfter med et bjerg på 8046 meter – nemlig Shisha Pangma i Tibet
  • Og sidst har han besteget Mount McKinley 6194 meter høj

Alle bjergene har han besteget uden brug af kunstig ilt, hvilket ikke er helt ufarligt.

Den 23. februar kunne næsten 40 deltagere få en meget spændende beretning om, hvordan Carl Blaschke i en alder af 42 år besluttede sig for at prøve kræfter af med verdens højeste bjerg. Carl er fascineret af at bestige bjerge og være i ét med naturen. Han har altid godt kunnet lide at sætte sig nogle mål i livet og ikke mindst opfylder dem. Dette har kunnet lade sig gøre idet han er i en meget god form.

Som murersvend er han vant til at være udendørs og er stort set ikke i stand til at fryse. Hans hvilepuls er på omkring de 40 – hvilket er ekstremt lavt og gunstigt, når man ønsker at bestige bjerge, idet man således ikke har brug for særlig meget ilt, når man er oppe i højderne. Bjergbestigning er ikke ufarligt og Carl har desværre måtte sige farvel til flere af hans venner på vejen.

For fire år siden besteg han et bjerg, hvor de måtte hente en mand, der var kommet i vanskeligheder to dage før. Vi fandt ham, men han døde i armene på os, da han var sluppet op for ilt. Det går hurtigt. Man får blandt andet vand i lungerne og blødninger, og så fryser man ihjel.

Det var med stor glæde at deltagerne oplevede Carl, som kom hjem til sin fødeby for at fortælle om sine bedrifter som bjergbestiger, skriver Henrik Clausen fra Vodder Idrætscenters bestyrelse. Der var mange af Carls gamle fodbold kammerater, som var interesserede i at se og høre om hans ture og der var bare ro i caféen, da Carl fortalte og viste billeder om sine 5 ture. Det var en meget spændende oplevelse.

Hvis vennerne ikke havde respekt for Carl inden foredraget, så havde samtlige tilhørere det bagefter. Det er jo næsten umenneskeligt hvilke forberedelser det kræver inden en bjergbestigning. Det er både konditionsmæssigt og diverse test. Når man først er trænet og klar, så kommer det endelige mål – at bestige bjerget. Og det at nå toppen for en gruppe, det har næsten hver gang krævet et menneskeliv, som det også er nævnt ovenover. For Carl har det også krævet meget både fysisk og psysisk, men ikke mere end han har et ønske om at bestige endnu et bjerg, når han fylder 60 år – sammen med hans to sønnder og hans “bonus søn”.

Læs også Naturoplevelser i bjergene v/Carl Blaschke den 23. februar 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *