Casestudie om Vodder Sogn

Fællesskab i landsbyer “Fællesskab i landsbyer” – et casestudie af den sociale kapitals betydning for landsbyers overlevelse

Læs casestudiet Fællesskaber i landsbyer – casestudie om Frifelt og Brøns

Julie Ruby Bødiker 27 år gammel og bosiddende Ringe er uddannet cand.public. – en kandidatgrad i journalistik, som hun har bestået i 2008 fra “Center for Journalistik, Syddansk Universitet i Odense” . I forbindelse med kandidatgraden, har hun udarbejdet et speciale med temaet ” Fællesskab i landsbyer – Et casestudie af den sociale kapitals betydning for landsbyers overlevelse” , hvor hun udvalgte landsbyerne Frifelt og Brøns i Tønder Kommune.

To landsbyer, som havde samme udgangspunkt i 1998 – nemlig en købmand, en kro og en folkeskole. Og hvor der i den ene landsby har været en nedadgående tendens i befolkningstallet hvor der i den anden har været en opadgående tendens i befolkningstallet.

Byen Frifelt har de sidste 10 år haft en opadgående tendens i befolkningstallet og har i dag en købmand, en folkeskole men ikke nogen kro. Byen Brøns har haft en nedadgående tendens i befolkningstallet og har i dag en kro, en friskole men ikke nogen købmand. I forbindelse med hendes casestudie har hun undersøgt den sociale kapitals betydning for disse resultater.
Nu er Julie ansat som journalist på Fyens Stiftstidende i Ringe. Yderligere oplysninger vedr. rapporten kan fås ved at kontakte Julie på tlf. 28153739 eller på e-mail juliebodiker [ad] hotmail.com

Spændende læsestof ifm. udviklingen her i Vodder Sogn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.