Lysfest, fakkeloptog og fællesspisning den 2. februar 2014

lysfest2Tag hele familien med til hyggelig Lysfest (Kjørmesfest) i Vodder Kirke og Vodder IdrætsCenter

Søndag den 2. februar 2014
kl. 17.00 – ca. 20.00

Tilmelding forlænget til 29. januar!

Sammen med Vodder sogns nye præst Camilla Eilskov Friis vil Vodder Sogns Lokalråd gerne skabe mere liv i Vodder Kirke og ifm. Kyndelmisse den søndag den 2. februar holder vi sammen Lysfest med følgende program:

17.00 Gudstjeneste ved sognepræst Camilla Eilskov Friis
18.00 Fakkeloptog fra Vodder Kirke til Vodder IdrætsCenter med konfirmanderne i spidsen
Medbring gerne egen fakkel og husk gule sikkerhedsveste
18.30 Middag i Vodder IdrætsCenter tilberedt af Vodder Sogns Lokalråd
Iht. gammel tradition vil middagen indeholde stuvet hvidkål med flæsk og pølse samt æble med marciapan m.m.

Pris for deltagelse i middagen:
50 kr. pr. voksen 25 kr. pr. barn under 12 år.

Tilmelding og betaling hos Kwik Spar senest den 27. januar 2013

Vidste du?

At dagen får sin kristne betydning fra historien om at Jomfru Maria 40 dage efter Jesus blev født,tog ham med i templet og viste ham frem. Frem til 40 dage efter en fødsel blev kvinder betegnet som urene, og de måtte derfor ikke betræde en helligdom. Derfor kaldes dagen også Marias Renselsesdag, og den ligger altid 40 dage efter 24. december. Det vil altid sige 2. februar.

At den 2. februar er helt fra gammel tid blevet opfattet som den koldeste dag på året, det er her vinteren vender. Kyndelmisse kender vi blandt andet fra digteren St. St. Blichers sang “Det er hvidt derude”. Jeppe Aakjær skriver i sin sang “Sneflokke kommer vrimlende” om Kjørmes Knud, som er en anden betegnelse for kyndelmisse-knude.

Yderligere oplysninger omkring arrangementet fås ved henvendelse til Merethe Juul Thysen på tlf. 20 28 56 68 eller sognepræst Camille Eilskov Friis på tlf. 74 75 31 14