Mørkemænd og -damer samt hugtandsdiskotek i Frifelt

Kernehuset har onsdag og torsdag i efterårsferien dannet ramme for spændende aktiviteter for hele familien. 50-60 voksne og børn har deltaget i aktiviteterne, hvor onsdagen bød på en geocaching rundt omkring i Frifelt og Vodder med en bogstavkonkurrence.

Til arrangementet deltog bl.a. et par børnebørn som også havde deltaget i sidste års arrangement. De havde fået valget om de ville være med til at lave græskar eller en anden aktivitet. De valgte arrangementet ved Kernehuset, som de bare syntes er så hyggeligt.

Torsdagen skulle der fabrikeres mørkemænd og græskarhoveder og der var stor aktivitet lige fra starttidspunktet. Alle græskar, som blev købt til arrangementet, blev revet væk indenfor det første kvarter og der var gang i udskæringer og udgravninger ved bordene udenfor Kernehuset. Nogle af græskarrene har fået lov til at blive i Vodder IdrætsCenter til gyseraften arrangementet fredag aften.

Som sagt, så blev der også produceret nogle mørkemænd og en enkelt mørkedame ud af diverse materialer. Der blev savet, hamret, skruet og klipset og efter lidt over et par timer kunne kunstnerne vise et flot resultat, som blev stillet op ved siden af Kernehuset. Vi må håbe at de har kunnet klare regnvejret – så de kan blive besøgt ifm. gyseraften arrangementet fredag aften.

Udover at der blev lavet mørkemænd og græskarhoveder, så blev der produceret kastanjeedderkopper i lange baner og det af både store som små. Der var stor koncentration i Kernehuset.

Lokalrådet havde sørget for det kulinariske. Torsdag blev der serveret en sammenkogt vintergryderet. Der blev ligeledes lavet snacks ud af græskarkerner. Begge dage, blev der også produceret snobrød samt brændte mandler til den søde tand. Opskrifterne kan læses nedenfor.

Fredag aften byder traditionen tro på gyseraften, hvor der i år ligeledes er hugtandsdiskotek i Vodder IdrætsCenter med Freddy Fey som DJ. Arrangementet starter med fakkeloptog fra Kwik Spar, hvor det mest uhyggelige hus bliver kåret. I Vodder IdrætsCenter vil bedst udklædte barn og voksne blive kåret og ikke mindst vil der være aktiviteter i hobbyrummet. I caféen vil der være mulighed for at tilbringe nogle (u)hyggelige timer.

Vintergryde (4 personer):
500 gram hakket svine- eller oksekød
20 gram smør
1 tsk karry
400 gram pillet løg
1000 gram skrællet kartofler
300 gram skrællede gulerødder
5 dl vand
100 gram spaghetti
salt og peber

Smelt smørret og tilsæt karryen. Hak løggene og svits dem sammen med  karrysmørret sammen med kødet. Tilsæt de skivede kartofler og gulerødder sammen med ½ l vand. Krydr med salt og peber og kog ved svag varme i 15 minutter. Bræk spaghettien i mindre stykker og tilsæt der eller brug skruer. Kog retten yderligere i ca. 10 minutter til pastaen er passende mør.

Brændte mandler (1 portion)
200 gram Mandler, usmuttede (1 dl = ca. 50 gram)
2 dl Sukker (1 dl = 90 gram)
2 dl Vand

Vand, sukker og mandler kommes på en pande, der skrues op på fuld blus. Sukkerlagen “koges ind”, imens der røres ind i mellem. På et tidspunkt “smuldrer” sukkerlagen. Nu skal mandlerne vendes konstant indtil sukkeret sidder fast på mandlerne, og de er karamelliserede (blanke men humplede) hæld da mandlerne ud på et stykke bagepapir eller lign. og køl dem af.
Tips: Det tager lidt tid, at koge sukkerlagen ind, men bliv ikke utålmodig det kan betale sig at vente. Når mandlerne er færdige kommer der “knæk”-lyde fra dem, der indikerer at alt væde er fordampet.
Opbevares i tætsluttende glas, hvis de holder så længe.

Billeder fra efterårsferiens aktiviteter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *