På jagt efter krondyr i Birkelev-Sønderhede Plantage og cykelkonkurrence

Endnu en dejlig efterårsdag har dannet rammen om en dejlig dag i Vodder Sogn onsdag den 14. oktober – hvor der var organiseret en tur til Birkelev-Sønderhede Plantage under ledelse af NIels Simon Thysen, formand for selskabet.

Flere børnefamilier havde fundet turen ud til Birkelev Tuegrave og Brøns Børnehave havde også fundet vejen dertil med de børn, som er i børnehaven i efterårsferien.

Efter turen om formiddagen ved søen i Birkelev-Sønderhede Plantage – hvor der blev fundet spor af krondyr – men hvor vi desværre ikke så nogen – drog hovedparten af deltagerne til naturlege- og lejrpladsen Kernen, hvor der var flere aktiviteter, såsom græskarudskæring, popcorn og fladbrød over bål, fabrikation af kastaniedyr m.m.

Vinderne af konkurrencen - fra venstre, William, Mikkel J, Mikkel T og Simon

Vinderne af konkurrencen - fra venstre, William, Mikkel J, Mikkel T og Simon

Derudover var der en cykelkonkurrence for de friske og der var hård konkurrence. Det var kun drenge, som havde lyst til at deltage i konkurrencen, som blev styret af Jørn Johansen. Efter at hver deltager havde kørt 3 runder på bmx-banen på tid, blev nr. 1, 2 og 3 kåret.

Mikkel Juul Thysen fra Gammelby blev nr. 1 med 2,37 min., Simon Thysen fra Åved blev nr. 2 med 2,41 min. og Mikkel Jensen fra Birkelev og William fra Haderslev blev begge nr. 3 med 2,44 min. Drengene blev så bidt af konkurrencen at hovedparten af dem gennemførte en duathlon bagefter.

Torsdag kommer naturvejleder Christian Bødker Vesterholm igen og laver spændene friluftsaktiviteter såsom fabrikation af amuletter af gevir fra krondyr m.m. Der vil ligeledes være græskarudskæring og andre aktiviteter ved Kernehuset. Det er gratis at deltage. Kun betaling for materialer – så mød op ved Kernehuset på naturlege- og lejrpladsen Kernen (v/Vodder Skole) kl. 13.00.

Se billeder fra dagen og aktiviteterne nedenfor

(billeder fremsendes gerne som jpg-filer)

Se information og billeder fra aktiviteterne den 13. oktober i dette link

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *