Vodder Sogn – i projekt “Operation Udkantsdanmark”

Anne Møller Larsen og Elisabeth Joo Jeppesen, begge studerende ved Arkitektskolen Århus, er i gang med deres afsluttende projekt med speciale i by- og landskabsarkitektur. I den sammenhæng, synes de at der har været enormt fokus på vækst i de store bycentre, og har derfor valgt at arbejde med det modsatte, nemlig områderne udenfor disse vækstcentre.

De gør de ifm. med projektet “Operation Udkantsdanmark”, som skal bidrage med:

– Et bidrag til udvikling i Udkantsdanmark
– Et studie langs A 11

Med projektet “Operation Udkantsdanmark”, vil de forsøge at sandsynliggøre at en forøgelse af andre værdier end de økonomiske kan finde sted. De ønsker f.eks. at undersøge mulighederne for at der også kan dannes grobund for udvikling i områder, hvor der ikke nødvendigvis er ildsjæle, der har ressourcerne til at søge midler og være tovholdere på et projekt. Ved at se målet for udvikling som andet end økonomisk, åbner de for muligheden for, at et bredt spekter af værdier kan lægges til grund for transformation.

I slutningen af september måned var de på besøg her i Vodder Sogn, hvor de bl.a. besøgte Frifelt Kro og Birkelev NaturKunst.

De har haft nogle gode interviews med borgere i området og vil nu gerne have et bredere beboerperspektiv på deres opgave. I den sammenhæng opfordres borgere i Vodder Sogn at svare på spørgeskemaet, som findes i på deres hjemmeside i dette link

http://www.operationudkantsdanmark.blogspot.com/  

Vil I venligst svare senest mandag den 1. november – således at de har jeres materiale at arbejde videre med i deres projekt (det tager kun 5 minutter).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *